Αρχική
ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ 1

Σαλιγκάρια με σκορδοβούτυρο 1 (a la bourguignonne)

Υλικά: 

  • Ένα κιλό  σαλιγκάρια
  • Ένα ποτήρι άσπρο κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • ¾  ποτήρια λάδι
  • ¾ ποτήρια ντοματοπολτό
  • Γαρύφαλλο, κανέλα, κόκκινο πιπέρι
  • 1 ταμπλέτα κοτόσουπα

 Υλικά για γέμιση (σκορδοβούτυρο):

  • 250γρ βούτυρο άσπρο, φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι
  • Δυόσμο και μαϊντανό αλεσμένα 

 Εκτέλεση: 

Εκτελέστε πρώτα την Προεργασία Μαγειρέματος

Στη συνέχεια:

  1. Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος (προαιρετικά αφαιρούμε το εντεράκι στην άκρη)
  2. Βράζουμε τα σώματα για 20 λεπτά στη χύτρα, με ένα κρεμμύδι και ένα ποτήρι άσπρο κρασί χωρίς νερό.
  3. Τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι στο λάδι, αδειάζουμε το ντοματοπολτό, τα σαλιγκάρια, μαζί με γαρύφαλλο, κανέλα, κόκκινο πιπέρι και μία κοτόσουπα.
  4. Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση. Τοποθετούμε λίγη γέμιση μέσα στο κέλυφος.
  5. Γεμίζουμε τα κελύφη με τα σώματα των σαλιγκαριών
  6. Καλύπτουμε με λίγο γέμιση (σκορδοβούτυρο).

 Καλή σας όρεξη!

 

TORUS web site