Αρχική
ΣΥΝΤΑΓΕΣΜΕ ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ 2

Σαλιγκάρια με σκορδοβούτυρο 2 (a la bourguignonne)

Θυμάστε τη σκηνή με την Julia Roberts να προσπαθεί να βγάλει ένα σαλιγκάρι από το κέλυφος μπροστά στα γοητευμένα μάτια του Richard Gere.

Αυτή είναι η νόστιμη και gourmet συνταγή!!!

Υλικά: 

  • Ένα κιλό  σαλιγκάρια
  • Μισό φλιτζάνι τσαγιού ξίδι
  • 10 γρ. αλεύρι
  • Δύο ποτήρια ξηρό λευκό κρασί
  • Δύο  φλιτζ. τσαγιού ζωμό
  • Ένα μικρό κρεμμύδι
  • Ένα σέλινο (μόνο το μίσχο)
  • Ένα καρότο
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό
  • Aλάτι, πιπέρι
  • Μισό φλιτζανάκι του τσαγιού ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 250 γραμ. άσπρο βούτυρο
  • 35 γρ. κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

 Εκτέλεση: 

Εκτελέστε πρώτα την Προεργασία Μαγειρέματος

Στη συνέχεια:

  1. Βγάζουμε τα σαλιγκάρια από το κέλυφος.
  2. Βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σέλινο, το καρότο και το μαϊντανό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το κρασί και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια (Το νερό θα πρέπει ίσα ίσα να τα καλύπτει)
  3. Τα αφήνουμε να γίνουν στο ζουμί τους για 3 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά
  4. Βράζουμε τα κελύφη για μισή ώρα, τα στραγγίζουμε, τα, πλένουμε σε κρύο νερό και τα στεγνώνουμε
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το βούτυρο(να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  6. Γεμίζουμε τα κελύφη με τα σώματα των σαλιγκαριών
  7. Καλύπτουμε με λίγο βούτυρο.
Καλή σας όρεξη!
TORUS web site