Αρχική
ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Σαλιγκάρια στιφάδο

Υλικά

  • Ένα κιλό σαλιγκάρια
  • Δύο κιλά κρεμμύδια ξερά
  • Ελαιόλαδο  ένα ποτήρι
  • Δύο φλιτζάνια πελτέ
  • Δύο δαφνόφυλλα
  • Λίγο ζάχαρη
  • Δύο ποτήρια νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτελέστε πρώτα την Προεργασία Μαγειρέματος

Στη συνέχεια:

  1. Βρέχουμε τα σαλιγκάρια  ώστε να φανεί ποιά είναι ζωντανά.
  2. Τα πλένουμε πολύ καλά με  νερό της βρύσης.
  3. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και τα ζεματάμε 5 λεπτά.
  4. Σουρώνουμε ξεπλένουμε και αρχίζουμε να κόβουμε λίγο το πίσω μέρος για να βγαίνουν εύκολα όταν θα τα τρώμε. Χρειαζόμαστε μικρό κοφτερό μαχαίρι( προσοχή να μην κοπούμε). Τα ξεπλένουμε καλά.
  5. Στο μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα με το χέρι κρεμμύδια με λίγο νεράκι.
  6. Μόλις πιούν το νερό ρίχτουμε το λάδι και αρχίζουμε το τηγάνισμά τους.
  7. Όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια και πάρουν μελί χρώμα ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, τον πελτέ, ανακατεύουμε λίγο να γλυκάνει ο πελτές, μετά προσθέτουμε το νερό τα αρωματικά (δάφνη, κανέλα, γαρύφαλλο)  το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  8. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιούν όλο το νερό να μείνουν με το λαδάκι τους.

Καλή  σας όρεξη !

TORUS web site