Αρχική
ΣΥΝΤΑΓΕΣΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Σαλιγκάρια Φρικασέ

Υλικά: 

  • 1 συσκευασία σαλιγκαριών 450gr.
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 400 gr άγρια χόρτα
  • 400 gr σταμναγκάθι
  • 400 gr αντίδια
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½ ματσάκι μάραθο
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • 1 φακελάκι κρόκος κοζάνης σε σκόνη
  • 3 φρέσκα αυγά
  • 3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Εκτέλεση: 

Εκτελέστε πρώτα την Προεργασία Μαγειρέματος

Στη συνέχεια:

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα χόρτα, το σταμναγκάθι και τα αντίδια. 
  2. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και τα ζεματάμε για 5 λεπτά ώστε να ξεπικρίσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
  4. Τώρα βάζουμε στην κατσαρόλα τα στραγγισμένα χορταρικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
  5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό. 
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα σαλιγκάρια. 
  7. Στύβουμε τα λεμόνια και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. 
  8. Παίρνουμε μισό φλιτζάνι από το ζουμί της κατσαρόλας και διαλύουμε μέσα τον κρόκο Κοζάνης. 
  9. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και προσθέτουμε το λεμόνι.
  10.  Με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στο μίγμα του λεμονιού με τα αυγά μέχρι να ζεσταθεί για να μην κόψει όταν θα πέσει στην κατσαρόλα.
  11.  Προσθέτουμε και το ζουμί με τον κρόκο και τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα με τα σαλιγκάρια και τα χόρτα.
  12.  Ανακατεύουμε ελαφρά, σβήνουμε αμέσως τη φωτιά και τα αφήνουμε να δέσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

 

 Καλή σας όρεξη!

 

TORUS web site